ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

Ψυχικό, Ιούλιος 2022

 

Προς: Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού

Μαραθωνοδρόμου 95, Δήμος Φιλοθέη – Ψυχικού

 

Η Αθλητική Ένωση Ψυχικού (ΑΕΨ), είναι μη-κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και που έχει εξουσιοδοτηθεί από αυτόν να λειτουργεί όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Δημοτικής Ενότητας Ψυχικού.

Δραστηριοποιείται στο Κλειστό Γυμναστήριο Ψυχικού στην οδό Κοντολέοντος, στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ της οδού Παπαναστασίου, στα γήπεδα Τένις στο Άλσος Ψυχικού καθώς και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου – Λυκείου Ψυχικού και έχει αναλάβει τη φύλαξη των εγκαταστάσεων , την καθαριότητα και  συντήρηση του χώρου καθώς και την αποκατάσταση μικρών φθορών από την χρήση.

Στους παραπάνω χώρους η ΑΕΨ προσφέρει προγράμματα άθλησης, υψηλού επιπέδου, για ενήλικες και παιδιά μέσα από τις «ακαδημίες» Μπάσκετ, Ποδοσφαίρου, Τένις, Tae Kwon Do, και Γυμναστικής.

Ως προς την πορεία των «ακαδημιών», έχουμε βάσιμες ενδείξεις ότι κατά την περίοδο 2022-2023, ο αριθμός των παιδιών που θα εγγραφούν στις ακαδημίες της ΑΕΨ θα αγγίξει το όριο των 1000 παιδιών ενώ περίπου 300 ενήλικες είναι μέλη στα προγράμματα τένις, μπάσκετ, στίβου και τα προγράμματα γυμναστικής.

Η λήξη της εφετινής περιόδου σηματοδοτήθηκε από την νικηφόρα πορεία της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της ΑΕΨ η οποία κατόρθωσε να εξασφαλίσει άνοδο στην A1 basket league.

Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι κατά την καλοκαιρινή περίοδο, η ΑΕΨ διοργανώνει αθλητικά camp για την απασχόληση 300 παιδιών ηλικίας 7-15 ετών.

 

Η ΑΕΨ στηρίζεται οικονομικά στις εισφορές των μελών της και τις συνδρομές των ακαδημιών ενώ, περιοδικά, ενισχύεται από δωρεές δημοτών.

Όμως ένα τόσο μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων έχει μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις. Υπογραμμίζουμε ότι η ομάδα μπάσκετ με τις εξαιρετικές επιδόσεις, έχει αυξημένες ανάγκες όπως η κάλυψη των δαπανών μεταφοράς σε εκτός έδρας

παιχνίδια, η συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης πρωταθλήματος, τον αθλητικό εξοπλισμό της και άλλες ανελαστικές δαπάνες.

Είναι γεγονός ότι οι εισφορές και οι περιορισμένες δωρεές, δεν επαρκούν για ευρωστία και βιωσιμότητα ενός αθλητικού σωματείου.

 

Στόχος του συλλόγου μας είναι τα επιτεύγματα των προηγούμενων ετών όπως η εξυγίανση των οικονομικών, η ελκυστική πολιτική ως προς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και η ευόδωση των προσπαθειών της ανδρικής ομάδας Μπάσκετ η οποία, στο τέλος της εφετινής περιόδου προσέφερε, σε όλους μας την προοπτική ανόδου της ομάδας στην Α1 κατηγορία, να χρησιμοποιηθούν αφενός ως πόλος έλξης περισσότερων παιδιών στις ακαδημίες μας για την ενίσχυση του φίλαθλου πνεύματος και την προαγωγή της άθλησης σε μικρούς και μεγάλους και αφετέρου  ως εργαλείο προβολής του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

 

Ένας επιπλέον στόχος μας είναι η στενότερη συνεργασία με τα σχολεία του Ψυχικού, η διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων, διασχολικών και διασυλλογικών τουρνουά που θα οδηγήσει στην περαιτέρω ενίσχυση του φίλαθλου πνεύματος, του ευ αγωνίζεσθαι και της κοινωνικής όσμωσης.

 

Προκειμένου να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο κοινωνικής προσφοράς που πετύχαμε  με σκληρή δουλειά και χαμηλότατο προϋπολογισμό, η ΑΕΨ καταθέτει για το έτος 2022, αίτημα επιχορήγησης 30.000 €.

Τα χρήματα αυτά θα καλύψουν δαπάνες εκδηλώσεων όπως,

  • Εκδήλωση βράβευσης συμμετεχόντων στο τουρνουά τένις ενηλίκων 2000 €
  • Φθινοπωρινές εκδηλώσεις – Γυμναστικές επιδείξεις μαθητών των τεσσάρων ακαδημιών Tae Kwon Do, Ποδοσφαίρου, Τένις, Μπάσκετ 4 x 2000 = 8000 €
  • Εκδηλώσεις βράβευσης συμμετεχόντων σε τουρνουά των ακαδημιών – μπάσκετ, ποδοσφαίρου, τένις, και Tae kwon do 6000 €
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα για αθλητές και δαπάνες επιμόρφωσης προσωπικού (ΚΑΡΠΑ, Ανάνηψη, αντιμετώπιση κινδύνου κ.ά. από εξειδικευμένες ομάδες, ιατρών, διατροφολόγων κ.ά) 7000 €
  • Εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με θέμα «Υγεία και Άθληση» με ομιλίες επιστημόνων, αναγνωρισμένων αθλητών με προβολές βίντεο, δαπάνες μικροφωνικής εγκατάστασης, κτλ. 7000 €

Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά και είμαστε σίγουροι ότι, με τη βοήθεια της Δημοτικής Αρχής, μπορούμε να επιτύχουμε ακόμη περισσότερα.

 

Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν εξαιρετικά δύσκολα.

Ο κατ’ οίκον περιορισμός λόγω την πανδημίας, μας οδήγησε να εφεύρουμε νέους τρόπους επικοινωνίας και άθλησης, να ικανοποιήσουμε τα μέλη μας και να προσφέρουμε υπηρεσίες ίσης αξίας με την ετήσια συνδρομή που κατέβαλαν, να εξατομικεύσουμε τα προγράμματα και να κρατήσουμε κοντά μας τους προπονητές και το άξιο προσωπικό της ΑΕΨ καθώς και να τα βγάλουμε πέρα χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο.

 

Εμείς πετύχαμε τους στόχους μας, νοιώθουμε πρωταθλητές!

Όμως, μπροστά στις νέες προκλήσεις, τώρα που η συγκυρία είναι κατάλληλη για αναδιάρθρωση των προτεραιοτήτων, για νέο προγραμματισμό στις δραστηριότητες, για ένα καινούργιο στόχο, ελπίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα εγκρίνει την επιχορήγηση που αιτούμεθα ώστε να απολαύσουμε όλοι μαζί τα οφέλη που προκύπτουν από την κοινωνική προσφορά της Αθλητικής Ένωσης Ψυχικού.

 

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις.

 

Με τιμή,

 

Ο Πρόεδρος

Κρίτος Νεόφυτος,

 

Τα Μέλη του Δ.Σ.

Καρέλλας Παναγής, Νεστορίδη Έφη, Μπούρας Θεόδωρος, Λάβδα Νέλλη, Γιαννόπουλος Μαρίνος, Δρούγκας Ιάκωβος, Ανδριώτης Γιάννης, Μαζαράκης Γεράσιμος – Αλέξανδρος, Μουχλή Βελίσσα, Παλτζόγλου Εβελίνα.