Τάε Κβον Ντο

tae

Το Tae Kwon do είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μαχητικά συστήματα και παράλληλα ένας εξίσου ολοκληρωμένος αλλά και απαιτητικός τρόπος εκγύμνασης. Δεν αποτελεί απλά ένα άθλημα αλλά ένας τρόπος ζωής που επιτυγχάνει την απόλυτη αρμονία μεταξύ της άρτιας φυσικής κατάστασης και της ψυχολογικής ευεξίας των ανθρώπων.

Στο Tae Kwon do δίνεται πολύ μεγάλη βάση στην διαμόρφωση του χαρακτήρα των ασκούμενων και ιδίως στις μικρότερες ηλικίες. Τα πολύ ζωηρά παιδιά μαθαίνουν να πειθαρχούν ενώ στα παιδιά που έχουν πιο αδύναμους χαρακτήρες τους βοηθάει να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους και να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Ο σεβασμός απέναντι στον συνασκούμενο και κατ’ επέκταση στον συνάνθρωπο μας είναι θεμελιώδης παράγοντας διότι εδώ μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε τα χέρια και τα πόδια μας σαν όπλα και εάν αυτό γίνεται ασυνείδητα τότε θα υπάρξουν δυσάρεστες καταστάσεις. Βέβαια το ότι είναι Ολυμπιακό άθλημα έχει παίξει και αυτό τον ρόλο του στην ανάπτυξη της δημοτικότητας του ιδίως μετά το 2004.

Προπονήσεις στο κλειστό γυμναστήριο Γυμνασίου – Λυκείου Ψυχικού, τμήματα κατά επίπεδο.

Δύο φορές την εβδομάδα, προπονήσεις διάρκειας 1 ώρας
Δευτέρα – Παρασκευή 16:00-18:00
Πληροφορίες στο κλειστό γυμναστήριο τις ώρες των προπονήσεων ή στο τηλ. 210 67.43.911.

Λίγα λόγια για τον Προπονητή – Δάσκαλο: κ. Στέφανο Μπούτιο

Διδάσκει το άθλημα για πάνω από 35 χρόνια και έχει 5 Νταν στο Tae Kwon do και 4 Νταν στο Χαπκίντο.  Το έτος 2000, το υπουργείο παιδείας της Κορέας την αίτηση του κ. Μπούτιο για μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο το Tae Kwon do και του χορήγησε και ειδική υποτροφία.

Έγινε ο πρώτος μη Ασιάτης που έκανε τέτοιες σπουδές στην Κορέα. Το Πρόγραμμα στο πανεπιστήμιο Κιονγκ Χι το οποίο συγκαταλέγεται στα 3 καλύτερα πανεπιστήμια της Κορέας στο Ταεκβοντο, διήρκησε 4 χρόνια.

Ο κ. Μπούτιος διδάσκει το Tae Kwon do στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών ως μάθημα επιλογής και κύριας ειδικότητας και επίσης στον Α.Σ. ΚΙΟΝΓΚ-ΧΙ ΑΘΗΝΩΝ που εδρεύει στο Γκύζη.