Στίβος

Η ακαδημία στίβου της Α.Ε.Ψ. δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή.

Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ώρες προπονήσεων για τον στίβο.

Το πρόγραμμα των ακαδημιών διεξάγεται παράλληλα με την πιθανή ελεύθερη χρήση του στίβου από δημότες ή παιδιά του σχολείου.
Το πρόγραμμα αφορά την γενική εισαγωγή σε αθλήματα στίβου για παιδιά από 7 χρονών. Σε συνεννόηση με τον εκπαιδευτή, μπορεί να λειτουργήσουν τμήμα ενηλίκων (πιθανώς με συμμετοχή των γονέων των παιδιών & με χαρακτήρα personal trainer). Οι ώρες των ενηλίκων θα είναι ίδιες με αυτές των παιδιών στην αρχή και μετά ανάλογα μπορεί να διαφοροποιηθεί.

Συντονιστής του προγράμματος στίβου είναι ο Μιχάλης Τομαράς και προπονητής ο Ιωάννης Αντωνόπουλος.

Μιχάλης Τομαράς – Σύντομο βιογραφικό:

Ο Μιχάλης Τομαράς γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Ασχολήθηκε από την εφηβική του ηλικία με τον πρωταθλητισμό στο άλμα εις ύψος, ως αθλητής του πανελληνίου γυμναστικού συλλόγου.
Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τρεις ειδικότητες: Αθλητικά άλματα στίβου, Αθλητικό μάνατζμεντ και Ποδοσφαίριση.
Στην αθλητική του καριέρα συνεργάστηκε με πολύ μεγάλους προπονητές, αλλά και με τον κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ Λάμπρο Παπακώστα.

Ως μέλος της εθνικής ομάδας επί δέκα συναπτά έτη και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στους νέους άνδρες, κατάφερε να γίνει πρωταθλητής Ελλάδος επί σειρά ετών και Χρυσός Βαλκανιονίκης. Επίσης, το όνομά του συγκαταλεγόταν στη λίστα με τους 10 καλύτερους της Ευρώπης στην κατηγορία Νέων Ανδρών και στους 9 καλύτερους στο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα του 2005 στην Τουρκία.

Η εμπειρία του μέσα από τον πρωταθλητισμό, αλλά και από τη θέση του ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής ενέπνευσε τον ίδιο να ξεκινήσει μια τέτοια προσπάθεια που να ανταποκρίνεται στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, αφού η επιστήμη της Φυσικής Αγωγής κάθε χρόνο εξελίσσεται και τα δεδομένα αλλάζουν.

Τα τελευταία χρόνια ο Μιχάλης Τομαράς εργάζεται στο Κολλέγιο Αθηνών, ως υπεύθυνος προπονητής στο Άλμα εις ύψος, καθώς επίσης και ως προπονητής στις μικρές ηλικίες του στίβου και του νηπιαγωγείου στα Εκπαιδευτήρια Δούκα.

Τέλος ασχολείται με μαθήματα personal training για όλες τις ηλικίες έχοντας βασικό στόχο την βελτίωση της φυσικής κατάστασης και την ενδυνάμωση ενώ παράλληλα προετοιμάζει υποψήφιους για στρατιωτικές σχολές και Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Ιωάννης Αντωνόπουλος – Σύντομο βιογραφικό:

Ο κ. Αντωνόπουλος είναι προπονητής ακαδημιών στίβου στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, προπονητής στίβου κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών αθλητικών Camp για παιδιά, προπονητής στίβου σε υποψήφιους για εισαγωγή σε Τ.Ε.Φ.Α.Α. Στρατιωτικές σχολές, Αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστική.
Διακρίσεις στον Στίβο:

· Από το 2004 μέχρι το 2009 ασχολήθηκε κυρίως με τον πρωταθλητισμό στο αγώνισμα των 100μ και ήταν πάντα ανάμεσα στους 8 καλύτερους Έλληνες αθλητές της κατηγορίας του με πολλές διακρίσεις σε ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα.

· Το 2005 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος σε σχολικό και εθνικό επίπεδο στην κατηγορία των Παμπαίδων Α και ήταν μέλος στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας Στίβου Παίδων.

· Το 2008 ήταν μέλος της ομάδας στίβου του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Συλλόγων που διεξήχθη στη Rennes της Γαλλίας και

· Το 2009 ήταν μέλος της ομάδας στίβου του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Συλλόγων που διεξήχθη στη Μόσχα Ρωσίας.