Σκοπός

Η Αθλητική Ένωση Ψυχικού (Α.Ε.Ψ.) είναι ένα μη – κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο που ιδρύθηκε στο Ψυχικό το 1985 από μία ομάδα φιλάθλων συμπολιτών μας, με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον αείμνηστο Δημήτρη Χουλιαράκη.  Το Σωματείο λειτουργεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί αθλητικών σωματείων και κατέχει την, εκ του νόμου, ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η Α.Ε.Ψ. είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) καθώς και της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης  Αττικής (Ε.Σ.Κ.Α.).

Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της Α.Ε.Ψ. αποτελείται κυρίως από γονείς παιδιών που συμμετείχαν ή συμμετέχουν στις δραστηριότητές της. Ενίοτε μεταξύ των μελών του Δ.Σ., υπάρχουν και αιρετά μέλη του εκάστοτε τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου Ψυχικού.

Σύμφωνα με το καταστατικό της Α.Ε.Ψ, ο σκοπός του Σωματείου είναι “… η ηθική εξύψωση των νέων που έχουν έφεση για άθληση, η ανάπτυξη του πνεύματος της συναδέλφωσης και αλληλεγγύης μεταξύ τους, η άσκηση του σώματος, η διατήρηση και βελτίωση της υγείας, η απόκτηση, η τελειοποίηση ορισμένων φυσικών ικανοτήτων και η ψυχαγωγία τους σύμφωνα με τις βασικές αρχές του φιλάθλου πνεύματος”.

Η Α.Ε.Ψ. είναι το μόνο ενεργό σωματείο που δραστηριοποιείται σε θέματα αθλητισμού στην Δημοτική Ενότητα Ψυχικού και έχει εξουσιοδοτηθεί από τον Δήμο να λειτουργεί όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της δημοτικής ενότητας Ψυχικού. Ειδικότερα η Α.Ε.Ψ. έχει αναλάβει την φύλαξη, τον καθαρισμό, την καθημερινή συντήρηση και λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου Ψυχικού, του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ της οδού Παπαναστασίου – όπου και η έδρα του Σωματείου, των γηπέδων τένις του Άλσους Ψυχικού καθώς και των αθλητικών εγκαταστάσεων εντός του χώρου του Γυμνασίου – Λυκείου Ψυχικού.

Στους παραπάνω χώρους, η Α.Ε.Ψ. παρέχει προγράμματα άθλησης υψηλού επιπέδου, για ενήλικες και παιδιά (ακαδημίες), στα αθλήματα του Μπάσκετ, Ποδοσφαίρου, Τέννις, Tae Kwon Do,Γυμναστικής και Beach Rackets.

Τη στιγμή αυτή, πάνω από 660 παιδιά είναι εγγεγραμμένα στις ακαδημίες της Α.Ε.Ψ. και επίσης περίπου 400 ενήλικες ετησίως κάνουν χρήση των ανωτέρω αθλητικών εγκαταστάσεων ή μετέχουν στα προγράμματα αθλητισμού (τέννις, μπάσκετ, στίβος και προγράμματα γυμναστικής) που λειτουργεί το Σωματείο. Επίσης και κατά την καλοκαιρινή περίοδο η Α.Ε.Ψ. διοργανώνει αθλητικά camp για την ενασχόληση με τον αθλητισμό των παιδιών ηλικίας 7-16 ετών.